Sneak preview bij M2M Services: Infrastructuur waarop u kunt vertrouwen

Building Management Systems

Het AMS 5 datacenter beschikt over geautomatiseerde Building Management Systems (BMS) die op afstand sensors controleren en aansturen die op elektrische, mechanische, branddetectie- en lekdetectiesystemen zijn geïnstalleerd.

Redundante stroom

Om voortdurend in bedrijf te kunnen blijven heeft het AMS 5 datacenter toegang tot redundante stroomvoorzieningen met een grote capaciteit, die voor mogelijke toekomstige uitbreiding schaalbaar zijn. Het datacenter is uitgerust met Uninterruptible Power Supply (UPS)-systemen en dieselgeneratoren in standby-stand die, in het geval dat de reguliere stroom uitvalt, de locatie voor onbeperkte tijd van stroom voorzien.

Energie-efficiënt

Koeling is cruciaal voor datacenters. In het AMS 5 datacenter wordt gebruik gemaakt van een constructie van koeltorens en koelmachines. Voor de best mogelijke koeling wordt gebruik gemaakt van Hot en Cold Aisle en maatwerk Containment-oplossingen. Uitgangspunt bij het technisch ontwerp en de bouw van het datacenter is energie-efficiëntie.

Intelligente brandbeveiliging

Het AMS5 datacenter beschikt over een VESDA (Very Early Smoke Detection Apparatus) installatie. Deze hoogst gevoelige rookmelders met twee stadia zijn aangesloten op het BMS en worden voortdurend in de gaten gehouden. In het onwaarschijnlijke geval dat er brand uitbreekt beschikt het AMS 5 datacenter over een milieuvriendelijke installatie voor brandbestrijding die op waternevel werkt. Deze dooft het vuur snel en effectief. De systemen zijn zo ontworpen dat er zo min mogelijk onderbrekingen zijn en kleine problemen lokaal blijven.

Volledig redundante internetconnectiviteit

De infrastructuur van M2M Services wordt in het AMS5 datacenter ontsloten door IP-services van meerdere carriers. Hierdoor heeft het netwerk volledig redundante toegang tot het internet zonder afhankelijk te zijn van 1 carrier.

Network Operations Centre

Er is een 24/7 Network Operations Centre (NOC) aanwezig. Hier werkt het technisch team dat de betreffende locatie, de apparatuur en diensten beheert. Het NOC-team gebruikt geavanceerde systemen die het netwerk controleren en de infrastructuur proactief beheren en optimaliseren. Op deze wijze zal er adequaat gehandeld kunnen worden waardoor klanten hiervan geen hinder ondervinden.

Industriele standaarden en accreditaties

Het AMS 5 datacenter is gecertificeerd volgens de internationale normen zoals ISO 27001 voor informatiebeveiligingsmanagement, ISO 9001 voor kwaliteitsmanagement en ISO 14001 voor milieumanagement.