Ook Leidschendam-Voorburg en Gemeente Nuenen kiezen voor M2M Services

Recent zijn ook de Gemeente Leidschendam-Voorburg en de Gemeente Nuenen overgestapt op de communicatie-oplossing van M2M Services, voor het beheer van hun rioolgemalen. Daarmee staat de teller inmiddels op 217 gemeenten en waterschappen die gebruik maken van de beveiligde oplossing van M2M Services.

De gemaalcomputers van de Gemeente Leidschendam-Voorburg en van de Gemeente Nuenen zijn voorzien van M2M Services simkaarten en voorzien van een VPN oplossing, om zo de veiligheid van de communicatie oplossing te garanderen. Middels deze VPN is de verbinding optimaal beveiligd middels encryptie en authenticatie.

Verleden jaar berichtte Binnenlands Bestuur al over de risico’s dat sluizen en gemalen makkelijk te hacken zijn, omdat de cyberbeveiliging vaak niet op orde is. Het laatste wat je als gemeente of waterschap moet willen is dat je het risico loopt dat derden indringen in de gemaalcomputers. Met de VPN van M2M Services zijn de systemen optimaal beveiligd en zijn de risico’s op hacks en indringers van buitenaf uitgesloten.

Bedienen, beheren en monitoren

De rioolbeheerder kan op afstand de gemaalcomputer bedienen, beheren en monitoren. In geval van storing hoeft er dan niet altijd een monteur naar locatie. Deze kan op afstand mogelijk verholpen worden. Dit scheelt geld en tijd en verbetert de veiligheid van het ‘achterland’ dat baat heeft bij droge voeten.

Tegelijk draagt de oplossing bij aan een toekomstgerichte en risico-gestuurde vervangingsplanning. Door de gemalen optimaal te monitoren kan beter bepaald worden wanneer welke locatie aan vervanging toe is. Ook dit vermindert de risico’s op incidenten en is uiteindelijk in het belang van goed functionerend watermanagement binnen de gemeente.

Hoge eisen

Als gezegd is M2M Services inmiddels binnen 217 gemeenten en waterschappen actief. Dit komt omdat wij begrijpen aan welke eisen uw systemen moeten voldoen. De toepassingen welke vandaag de dag aan ICT worden toevertrouwd zijn steeds kritischer voor de stabiliteit én continuïteit van zowel organisatie als maatschappij.

M2M Services is specialist in beveiligde connectiviteitsoplossingen. Wij faciliteren onze klanten in het optimaal en veilig gebruik maken van ICT-systemen. Neem contact met ons op, zodat wij met u kunnen meedenken over hoe u de veiligheid in uw gemeente kunt blijven waarborgen.


Bezoekers van deze pagina bekeken ook: