M2M Services dubbel genomineerd voor Telecom Inspirience Awards 2016

Innovatie ter inspiratie

De Telecom Inspirience Awards worden dit jaar voor het vierde jaar op rij uitgereikt. Doel van de awards is innovatieve praktijkcases een podium te geven ter inspiratie voor de complete branche. In een aantal geselecteerde categorieën zijn de meest innovatieve en aansprekende (klant)cases geselecteerd. Uit meer dan 70 inzendingen dit jaar heeft de vakjury 38 partijen genomineerd.

Best IoT Project; Veilig op Stap

Een nieuwe categorie dit jaar is het beste IoT Project. Internet of Things is een gigantische groeimarkt. Veel bedrijven maken inmiddels gebruik van M2M/IoT-toepassingen. In de categorie Best IoT Project worden de slimste IoT-projecten beoordeeld.

Veilig Op StapM2M Services is in deze categorie genomineerd met de klantcase Veilig Op Stap. Veilig Op Stap is een concept waarmee iemand in nood snel in staat is op multimediale wijze (telefoon/e-mail/sms) een hulpverlener op te roepen. Alles werkt mobiel. M2M Services zorgt als specialist op het gebied van connectiviteit voor ‘roaming’ SIM-kaarten. De kans dat een persoonsalarm niet kan worden doorgegeven vanwege ‘geen bereik’ is hiermee veel kleiner.

Ouderen zijn langer vitaal, ze willen op stap en langer zelfstandig thuis wonen. Voor de directe omgeving, maar ook voor de persoon zelf is het een geruststellend idee wanneer dat veilig en verantwoord mogelijk is. Ook epilepsiepatiënten, mensen met reuma of andere fysieke beperkingen zitten vaak aan huis of begeleiding gebonden. Met een VOS-Locator kunnen deze mensen veilig op stap en krijgen zij hun zelfstandigheid terug.

Kijk voor meer informatie op www.veiligopstap.nl

Rising Star Award; LoRa-Westland

Ook nieuw dit jaar is de Rising Star Award. Dit is de award voor business partners met meeste potentie. De Rising Star Award is in het leven geroepen om partijen te belonen voor lef, visie, kansen benutten en tijdig innoveren.

LoRa-WestlandAfgelopen zomer heeft M2M Services een eigen LoRa-netwerk gelanceerd. LoRa-Westland stelt bedrijven in staat om snel, eenvoudig en tegen lage kosten data te verzamelen. Via het LoRa-netwerk kunnen draadloos kleine hoeveelheden informatie uitgewisseld worden tussen objecten en systemen.

M2M Services stelt het LoRa-netwerk kosteloos ter beschikking voor pilot projecten van innovatieve lokale ondernemers. Toepassingen en mogelijkheden van het Internet of Things worden hiermee toegankelijker voor ondernemers in het Westland. Dit stelt slimme ondernemers in staat kennis te maken met de mogelijkheden van het Internet of Things voor het efficiënter en effectiever inrichten van bedrijfsprocessen.

Kijk voor meer informatie op Lora-netwerk Westland een feit

Vakjury

Alle inzendingen zijn beoordeeld door een brede groep van vakjuryleden. De vakjury heeft vele uren gestopt in het vergelijken van de diverse klantcases. Bekijk hier de 38 partijen die zijn genomineerd uit de meer dan 70 inzendingen dit jaar.

Nominaties Telecom Inspirience Awards 2016 bekend

De feestelijke uitreiking van de Telecom Inspirience Awards 2016 vindt plaats op 16 November 2016, in Het Zalmhuis te Rotterdam.

Kijk voor meer informatie over de Telecom Inspirience Awards 2016 op http://telecominspirience.nl/