IoT: van toepassing tot security

De toepassingen van het Internet of Things (IoT) zijn legio. Steeds meer organisaties omarmen de inzet van IoT. Tegelijk neemt het aantal IoT-apparaten in grote getalen toe. Wie de security van zijn IoT-apparaten niet op orde heeft, vraagt om moeilijkheden. Maandag 8 mei tijdens de ICTVakdag in Utrecht gaan Joeri Schnetz en Chris Bosse hier tijdens een middagsessie verder op in.

De toepassingen van Internet of Things (IoT) zijn legio. Slimme ondernemers kunnen bedrijfsprocessen efficiënter en effectiever inrichten. Steeds meer organisaties zijn zich hiervan bewust en omarmen de inzet van IoT.

Security

Tegelijk met nieuwe IoT-toepassingen neemt ook het aantal IoT-apparaten in grote getalen toe. Apparaten die verbonden zijn met internet en dus benaderbaar zijn via internet. Wie de security van zijn IoT-apparaten niet op orde heeft, vraagt om moeilijkheden. Denk bijvoorbeeld aan gemeenten die de aansturing van pompen en gemalen regelen met behulp van IoT. En denk je dan eens in wat er kan gebeuren als iemand de sensoren weet te hacken en alle gemalen open zet.

Elke IoT-oplossing heeft elementen die een goede security vereisen. Per situatie en per gebruik verschilt de security aanpak en komt daar een ander security-profiel bij kijken. Het gaat om endpoints (zoals sensoren), connectiviteit (netwerken), cloud platforms, applicaties en data. Belangrijk is de verschillende elementen in kaart te brengen, om per oplossing de juiste security aanpak te kunnen implementeren.

Sessie ICT vakdag

M2M Services is door ICTWaarborg uitgenodigd om hierover een sessie te organiseren tijdens de ICTVakdag in de Jaarbeurs Utrecht. Deze sessie is op maandag 8 mei van 13:00 tot 13:30 uur. Aanmelden voor deze sessie is nog mogelijk.

ICTVakdag

De ICTVakdag is de meest toonaangevende beurs op het gebied van ICT. Ondernemers en spelers uit het ICT werkveld ontmoeten elkaar in een dynamische ambiance vol innovatie, kennis en beleving. De ICTVakdag 2017 vindt plaats op 8 mei in de Jaarbeurs te Utrecht en is exclusief toegankelijk voor mensen die werkzaam zijn in de ICT.