IoT Talks 2017: How IoT can grow your business

Afgelopen donderdag was het IoT Talks event van Tele2 in Amsterdam. M2M Services is partner van Tele2 en was daar bij. Was vorig jaar de boodschap nog ‘hoe helpen we met het bedenken en implementeren van IoT-oplossingen’, ging het dit jaar vooral om ‘How IoT can grow your business’. Het event stond in het teken van 'doen' en de vruchten plukken van de inzet van IoT.

Het draait inmiddels veel meer om IoT daadwerkelijk toepassen binnen jouw organisatie, hoe doen anderen het en hoe helpt het jouw bedrijfsvoering te verbeteren? Daarom veel best practices en use cases om te zien hoe organisaties IoT met succes toepassen om meer en/of andere omzet te scoren. Boeren die met IoT-gestuurde tractoren hun land bewerken, data analyses om klanten op voorhand beter te kunnen bedienen, voorbeelden die in Amsterdam te zien waren.

IoT is hot!

Het evenement in de Westergasfabriek in Amsterdam trok ruim 650 bezoekers. De Amsterdamse brandweer moest zelfs een stop zetten op het aantal deelnemers. IoT is hot!

Twee topmensen van Tele2’s IoT-divisie namen de opening voor hun rekeing; Rami Avidan en Ingrid Wistrand. Hun boodschap was helder: de vraag is niet meer of er iets met IoT moet worden gedaan, de vraag is waarom een organisatie er nog niet mee is gestart.

Op enthousiaste wijze neemt Rami Avidan, CEO van Tele2 IoT, iedereen mee in de mogelijkheden van M2M/IoT. Enthousiast, gepassioneerd, maar zeker ook met een serieuze boodschap. “IoT is a strategic decision. To change is difficult, but when you’re finished changing, you’re finished.”

The future of IoT is in partnerships

Het event is bedoeld ter inspiratie en ontmoeting. Ook kijkt Tele2 tijdens dit event vooruit naar de toekomst. Partnerships zijn erg belangrijk in de IoT/M2M strategie van Tele2. “The future of the IoT is in partnerships. IoT Talks is about coming together, meeting and understanding what’s happening in the space of IoT”, aldus Rami Avidan.

Bekijk hieronder een korte impressie van het IoT Talks event in Amsterdam.

Ontwikkelingen

Tijdens het event ook veel aandacht voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van Internet of Things. Zoals data-ecosystemen, robotica, machine learning en artificial intelligence. “Internet of Things and it's possibilities are here to stay!”

Samen met partijen als IBM, Microsoft en CSL richt Tele2 zich op het helpen van organisaties om IoT toe te passen. Tele2 werkt samen met partners, zoals ook M2M Services. Gekozen wordt voor een horizontale benadering aangezien IoT werkt binnen elke sector. Samen met Tele2 zorgt M2M Services voor betrouwbare connectiviteit voor 'end-to-end' oplossingen die aansluiten bij de M2M/IoT behoeften van de eindklant.